Madurodam

In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt.

In het 365 dagen per jaar geopende themapark is veel te zien en vooral heel veel te doen. Stap in de schoenen van DJ Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beats, leer vliegen op Schiphol en laad een schip met containers in de haven van Rotterdam. Door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je samen dat het land niet onder water komt te staan.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de overdekte voetbalattractie ‘Zo Groot Is Oranje’ en ontdek hoe de oranjegekte is ontstaan. Hier kun je op de foto met de echte cup van 1988. Laat vooral nog even zien hoe goed je zelf kunt voetballen. Uitrazen in de grote speeltuin en tot slot een digitale 3D kopie van jezelf maken zodat je thuis een mini-versie van jezelf kunt bestellen. Een blijvende herinnering aan een fantastische dag in Madurodam.

In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De grote verhalen over de prestaties van Nederland komen in het wereldberoemde themapark tot leven. Sinds de opening in 1952 bezochten meer dan 50 miljoen mensen het park. Een bezoek aan Madurodam is voor vele generaties Nederlanders onderdeel van het fotoboek van hun jeugd.

De ambitie van Madurodam is om ieder kind tussen de 4 en 12 jaar een bezoek aan Madurodam te laten brengen. Ook toekomstige generaties leren zo weer spelenderwijs wat hun land zo bijzonder maakt. De opbrengsten schenkt Madurodam aan goede doelen voor kinderen. Opgericht als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel is Madurodam al ruim 60 jaar in alle opzichten: Goed Voor Kinderen